Biztonságos Internet Nap 2017

Biztonságos Internet Nap 2017
Biztonságos Internet Nap 2017

Te magad légy a változás: Együtt egy jobb internetért                                

A Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma a 2017-es Biztonságosabb Internet Nap alkalmából versenyt hirdet hazai általános iskolások, középiskolások és felsőoktatásban résztvevők számára, plakát vagy fotó készítésére.

A verseny célja, hogy a fiatalokat, ?digitális bennszülötteket? motiválja médiatartalmak előállítására a biztonságos internet témájában, és ezáltal felhívja a figyelmet az internetben rejlő számtalan lehetőségre. Fotópályázatunkban kiemelt figyelmet fordítunk saját fejlesztésű, ?Lájkvadász? nevű társasjátékunkra, hogy megtudjuk, kik és hogyan használják, és ez hogyan segíti a játékosokat a valós és a virtuális tér közötti helyes egyensúly megtalálásában. A társasjátékról a www.saferinternet.hu- weboldalon tájékozódhatnak.

A plakátkészítő verseny célja, hogy rávilágítson, hogyan használják a gyerekek és a fiatalok a szociális és multimédiás ikonokat.

A pályamunkák elkészítésekor fontos szem előtt tartani, hogy az alkotásokat később felvilágosító, figyelemfelkeltő céllal szeretnénk terjeszteni!

Verseny leírása

Kik jelentkezhetnek?

  1. Általános iskola alsó- és felső tagozatos tanulói (1 -8. évfolyam)
  2. Középiskolai tanulók (9-12. évfolyam)
  3. Egyetemi és Főiskolai hallgatók

Mivel lehet pályázni?

Két kategóriában várjuk az alkotásokat.

  1. Fotó
  2. Plakát

Témakörök, és a pályamunkák feltételei

Fotópályázat: ?Lájkvadász pillanat?

  • a fotón szerepelnie kell a ?Lájkvadász? társasjátéknak

 

Plakátkészítő pályázat

  • a plakátnak minél több szociális és multimédiás ikont kell tartalmaznia (pl. like-jel, Facebook jele, okostelefon, tablet ikonja).
  • A/3-as méretben, szabadon választott technikával lehet elkészíteni
  • egyénileg vagy csoportban is lehet versenyezni

Határidők

Beküldési határidő: 2017. január 20., éjfél

Nyeremény

A beérkezett munkákat szakmai zsűri bírálja el. A kategóriák győztesei pénzjutalomban részesülnek és értékes nyereményekkel gazdagodnak, továbbá meghívást nyernek a Biztonságosabb Internet Nap központi rendezvényére. Ennek időpontja 2017. február 7., helyszíne Budapest. A részletekről a nyerteseket időben értesíteni fogjuk!

Két korcsoportban díjazzuk a pályamunkákat: külön az általános iskolásokat, és külön a középiskolások és a felsőoktatásban részt vevőket.

I.díj: 50.000Ft

II.díj: 40.000Ft

III.díj: 30.000Ft

IV- X. díj: 10.000 Ft

Lebonyolítás

A verseny eseményeit a Saferinternet Magyarország FB-oldalon követhetitek nyomon.

A fotópályázatra készített képeket a sip@gyermekmento.hu címre várjuk, ahol január 13. és 27. között szavazhatnak majd ?lájkolás? formájában az érdeklődők. A fotók értékelése a begyűjtött like-ok száma szerint történik.

A plakátkészítő versenyre készített pályamunkákat a 1066 Budapest, Teréz krt. 24. I./1 postai címre várjuk (Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat).

Eredményhirdetés: 2017. február 7. (A nyerteseket külön értesíteni fogjuk!)

Díjátadás: Budapest, 2017. február 7.

Hozzájárulás a pályamunkák felhasználásához

A jelentkezési lapon kívül kérjük, hogy minden pályázó küldje el a hozzájárulási nyomtatványt is!

Kérjük, hogy az alkotások végén szerepeljen a készítők neve!

További információ a Biztonságosabb Internet Napról: http://www.saferinternetday.org/web/guest/home

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az európai Safer Internet Plus (SIP) programban tudatosság-növelő központként a gyermekek, szülők és tanárok felvilágosítását, a program népszerűsítését tűzte ki célul. Szeretnénk elérni, hogy az országban minél több internethasználó böngészhessen biztonságos körülmények között, illetve, hogy probléma esetén az érintettek tudják, kihez fordulhatnak. Célunk, hogy egyszerre hívjuk fel a figyelmet az interneten leselkedő veszélyekre, és teremtsük meg azok orvoslásának, illetve a segítségnyújtás lehetőségét.

 

Partnereink:

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány: Lelkisegély-vonal és online tanácsadás gyerekeknek, 116-111, www.kek-vonal.hu

NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.:  Káros, illegális és jogsértő tartalmak bejelentésére szolgáló Biztonságosinternet Hotline üzemeltetője, www.biztonsagosinternet.hu