Konferencián jártunk a MTA-n 2016.12.09.

Konferencián jártunk a MTA-n 2016.12.09.
Konferencián jártunk a MTA-n  2016.12.09.

Az idén ötödik alkalommal rendezték meg a Magyar Tudományos Akadémián Az ember alkotta anyag-a XXI. század anyaga című konferenciát, amelyre – Várai Róbert polgármester úr jóvóltából- iskolánk is kapott meghívót. A Magyar Műanyagipari Szövetség által rendezett előadás témája ebben az évben Az intelligens műanyagok volt. Megtudhattuk, hogy a műanyag iparág milyen dinamikusan fejlődik, betekintést kaptunk annak szerepéről a fenntartható fejlődésben, illetve, hogy kulcsszerepet játszik az emberiség életminőségének javításában. Az új technológiák és új anyagok elbűvöltek minket. A 3D műanyagnyomtatás, az öngyógyuló és alakemlékező műanyagok ámulatba ejtettek, és kézzelfoghatóvá tették a sci-fi filmekből ismert technológiákat. Külön érdekesség volt a 3D nyomtatóval készült mackó, amely hőre változtatja színét, és amellyel megajándékoztak bennünket érkezésünkkor.

Előadók: Prof.Dr. Czigány Tibor akadémikus, Prof. Dr. Pukánszky Béla akadémikus, Zsigó Zsolt tanár úr, Falk György a 3D nyomtatást bemutató Varinex Zrt. képviseletében, és a konferencia díszvendége Prof.Dr. h.c.Karger-Kocsis József a BME Polimertechnika Tanszék vezetője, aki ezen az eseményen vehette át munkássága elismeréseként az Innovációs díjat.

Iskolánkból Talpai Viktor, Csikós Zsófia, Tardi Marcell vehettek részt az előadáson. Talpainé Pinczési Viktória és Balogné Kakuk Adrienn voltak a kísérők.

A konferencia végén lehetőségünk volt megtekinteni a MTA épületét és művészeti gyűjteményét, amely hatalmas élményt jelentett mindannyiunknak. Ezután az intézmény vendégei voltunk: ízletes szendvicsekkel, desszertekkel, italokkal láttak vendégül bennünket.

Egy igazán élvezetes és hasznos napot töltöttünk Budapesten. A magam részéről bízom benne, hogy ez a program is hozzájárult a gyerekek tanulás- és tudásvágyának felkeltésében, ösztönzésében.

Balogné Kakuk Adrienn15390904_916375405130768_1506118620217272739_n

További képek

Video