Röplabda-suli bemutató 2017.09.21.

Röplabda-suli bemutató 2017.09.21.
Röplabda-suli bemutató 2017.09.21.

Ajándékokkal érkeztek Baracsra!

A baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola és a DSE Röplabda Akadémia összefogásából több mint ötven gyermek kezdi meg a sportággal való ismerkedést!

Gőzerővel beindult a Dunaújvárosi Röplabda Akadémia oktatása, amit az idén két iskolai bázisra építenek. Az egyik a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola, ahol Tomanóczy Tibor irányításával már hatodik éve testnevelés óra keretében tanulják a sportág alapjait a gyermekek. A másik bázist Baracson alakították ki, ahol több, mint ötven gyermek jelezte tanulási szándékát. Azért, hogy a tanulók még jobban megismerhessék a sportágat, a mai napon Baracson bemutató órát tartott Tomanóczy Tibor és Kelemen István edzők irányításával az akadémia négy korosztályos válogatott játékosa. A kétszer 45 percen át keresztül zajló órákon az iskola minden tanulója kipróbálhatta ügyességét, labdaérzékét, hiszen az akadémia feltett szándéka, hogy azok a gyermekek, akik még nem jelentkeztek röplabdázónak, később is csatlakozhassanak a többiekhez.

Tomanóczy Tibor, a DSE Röplabda Akadémia ügyvezető igazgatója: Nagy öröm számunkra, hogy a dunaújvárosi bázis intézményünk mellett egy vidéki iskola is bekapcsolódott a munkába. Annak kifejezetten örülök, hogy ilyen nagy az érdeklődés, hiszen több, mint ötven gyermek jelezte, hogy szeretne közénk tartozni. Az edzéseink időpontjait kialakítottuk, így a gyermekeket hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön 15 és 16 óra között várjuk a Baracsi Faluház tornacsarnokába, ahol kiváló edzőnk, Kelemen István oktatja majd a fiatalokat. Célunk, hogy ez az együttműködés hosszú távú legyen, hiszen ez mind Baracsnak, mind nekünk gyümölcsöző lehet. A baracsi gyermekekhez már ma sem üres kézzel érkeztünk, hiszen a játék fontos elemeit hoztuk ajándékba nekik. Így a hálótartó szerkezetet hálóval, valamint 15 darab röplabdát. Közös terveink alapján a jövő év folyamán szeretnénk felújítani az iskola udvarán lévő, most csak homokozásra használt röplabda pályát, majd lehetőségeink szerint a tornacsarnok padlózatának felújításában is megpróbálunk segíteni. További cél, hogy azoknak dunaújvárosi és baracsi akadémistáknak, akik most még általános iskolások, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum jóvoltából a középiskolába kerülésben is segítséget nyújtsunk.

Mint azt Tomanóczy Tibortól megtudtuk, természetesen azt is szeretnék, ha egy-két tehetséges gyermekre is rátalálnának, akik akár a Dunaferr utánpótlás csapataiban is szerepet kaphatnának.