Széchenyi-hét 2017.04.24-28.

Széchenyi-hét 2017.04.24-28.
Széchenyi-hét 2017.04.24-28.

Iskolánk 18 éve viseli Széchenyi Zsigmond vadász, utazó, író nevét. A névadónk előtt tisztelegve, halálának évfordulójakor, minden évben nagyszabású programsorozatot állítunk össze. Így volt ez idén is.

A hét eseményei:

HÉTFŐ: megnyitó, akadályverseny. Ezen a napon diákjaink nem a padban ülve ügyeskedtek, hanem a szabadban, változatos feladatok, próbák teljesítésekor. Csapatokat alakítva vonultak az állomásokhoz, ahol már várta őket egy pedagógus és az ott elvégzett feladatért pontozta a teljesítményüket. A végén a pontszámok alapján hirdettünk helyezéseket.

KEDD: délelőtt színházi előadás szórakoztatta a kicsiket, délután pedig aszfaltrajz-versenyen vehettek részt.

 

SZERDA: délelőtt Széchenyi-futás, délután tornaverseny színesítette a hetünket.

CSÜTÖRTÖK: ezen a napon került sor a tankerületi versenyekre: szépíró, szépen olvasó és környezetvédelmi vetélkedő. Több mint negyven diák jött el versenyeinkre a körzet iskoláiból: Előszállás, Nagyvenyim, Rácalmás, Kisapostag, dunaújvárosi Dózsa iskola.

PÉNTEK:  A hét zárásaként Széchenyi-vetélkedőt rendeztünk. Itt az iskola diákjai megmutathatták, hogy abból az értékrendből, mely az iskola hitvallása is, mennyit sajátítottak el, s milyen ismereteket mondhatnak magukénak Széchenyi Zsigmond munkásságából. Természetvédelem, műveltség, környezetvédelem mind mind egy-egy témakör a vetélkedő feladatai között. Ez a verseny csak a felső tagozatosoknak kerül meghirdetésre, hiszen elég nagy ismeretanyagot kell feldolgozni.

Az iskolahét utolsó rendezvényeként a 8. b-sek jótékonysági buliba hívták iskolánk tanulóit. Céljuk adománygyűjtés volt, két rászoruló család részére, szülők által beküldött sütemények, szendvicsek és a belépődíj bevételeiből.

A hétvégén  SZOMBATON pedig néptáncfesztiválon szórakozhattak a Faluházba látogatók, ahol felléptek iskolánk jelenlegi és volt néptáncosai is többek között.

Idén is elmondhatjuk, hogy a Széchenyi-héten egy igazán izgalmas, színes programsorozat valósult meg a gyerekek örömére.

További képeket, és a programok részletes leírását itt nézhetik meg a facebook megjelenéseinkben: képek, sulibuli , vetélkedő , körzeti versenyek